سریع ترین اژدر جهان در دست ایران/کابوس ناوهای آمریکایی
موشک ایرانی «حوت» یکی از سریع ترین موشک های رادارگریز آبی جهان است که معادل 100 متر در ثانیه سرعت دارد که حدود 3 برابر بیشتر از آن موشکی سرعت دارد که آمریکایی ها از داشتن آن به خود می بالند
.
در شرایطی که قدرت نظامی بازدارنده جمهوری اسلامی ایران و توان مقابله ایران با هر گونه تهدید نظامی یکی از مسائلی است که به دلیل ماهیت تکراری تهدیدات؛ همیشه مورد توجه بوده است؛ در این بین اهمیت توان و قدرت دفاعی در حوزه دریا به دلیل ماهیت استعماری دشمنان انقلاب اسلامی و تکیه همیشگی آنها در استفاده از ظرفیتهای دریا برای دستیابی به اهداف خود؛جمهوری اسلامی ایران بر این موضوع وا داشته است که قدرت و توان دریایی در راهبرد دفاعی را به طور مستمر افزایش دهد.
لذا در طول این سالها دنیا مشاهده کرده که جمهوری اسلامی ایران هر ساله برای افرایش توان پاسخگویی به تهدیدات چند لایه دریایی دست به طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی – دریایی با کمک مراکز تحقیقاتی – نظامی کرده است که شاید به جرات بتوان گفت توان نیروی های دریایی چه در سپاه پاسدارن و چه ارتش در برخی از حوزه طراحی و ساخت تجهیزات و سلاح های دریایی نه تنها به مرز خودکفایی حقیقی رسیده است بلکه می توان گفت در برخی از حوزه های طراحی و ساخت جزء چندکشور برتر دنیا هستیم.
براینمونه میتوانیم به طراحی و ساختانواعناو(خلیجفارس..)ناوشکن(سهند...)،زیردریایی(فاتح..)، ناوچه(دماوندوجماران)، قایقهای تندور(ذوالفقار- سراج..)، موشکهای دریایی(موشک کروز کوثر- موشک ضد کشتی فجر و نصر- رعد.. ) و... اشاره کرد.
موشک ضد کشتی نصر
قایق های پرنده باور
ناو شکن جماران
موشک کروز دریایی نور(بهینه شده c-802)
قایق تندرو ذوالفقار
با نگاه و بررسی دقیق می توان به این نکته پی برد که بدون شک یکی از مهمترین محورهای راهبرد نظامی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با لایه های گوناگون تهدیدات،بر اساس مولفههای قدرت افزایش توان موشکی به عنوان یکی از مهمترین عوامل بازدارنده تهاجم نظامی است که این مسئله به خوبی در حوزه تجهیزات نبرد دریایی در طول انقلاب اسلامی در دو نیروی مهم نظامی کشور یعنی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران پیگیری شده است.
با توجه به اهمیت راهبردی دفاع و تهاجم موشکی به خصوص در نبرد دریایی در این نوشتار به معرفی یکی از سریع ترین موشک ها و اژدرها جهان که در اختیار سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی قرار دارد می پردازیم؛ که این اژدر زیر سطحی " حوت" نام دارد و در جریان برگزاری رزمایش پیامبر اعظم(ص)3 در سال 85، با موفقیت آزمایش شده است که بعد از آزمایش موفقیت آمیز این موشک، بسیاری از مقامات نظامی و سیاسی جهان انگشت حیرت به دهان گرفتند که جمهوری اسلامی ایران چگونه به تکنولوژی ساخت چنین موشکی دست یافته است.
شلیک آزمایشی موشک حوت
باید موشک حوت را یک موشک یا اژدر دارای پیشرانه راکتی سطح به دریا و زیرآبی تولید ایران دانست.
موشک ایرانی «حوت» یکی از سریع ترین موشک های رادارگریز آبی جهان است که معادل 100 متر در ثانیه سرعت دارد که حدود 3 برابر بیشتر از آن موشکی سرعت دارد که آمریکایی ها از داشتن آن به خود می بالند.
فناوری ساخت چنین موشکی فقط در اختیار ایران و روسیه (موشک اشکوال) است و به حتم در صورت پرتاب 2 عدد از این موشک ها ناوهای آمریکایی حاضر در خلیج فارس بدون داشتن راه فراری ضربه ای سخت و مهلک متحمل خواهند شد. موشک انداز های این موشک کاملاً رادار گریز هستند.
موشک حوت
مقامات ایرانی حوت را سریعترین اژدر دنیا خواندهاند و به گفته سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه این موشک میتواند به سرعت 223 مایل در ساعت برسد، امکان نصب کلاهک هستهای بر روی نمونه روسی این نوع موشک وجود دارد.
تقاوت ها و شباهت های حوت ایرانی و اشکفال روسی
موشک حوت شباهت قابل توجهی با اژدر ویآ-111 اشکفال دارد که شوروی از سال 1977 آن را عملیاتی کردهاست.
ویآ-111 اشکفال که شورویها طراحی آن را از دهه 1960 برای مقابله با زیردریاییهای هستهای آغاز کردند، یک اژدر 533 میلیمتری است و 2700 کیلوگرم وزن دارد که 210 کیلوگرم آن را کلاهک جنگی آن تشکیل میدهد.
موتور راکتی این اژدر از سوخت مایع استفاده میکند، دو تن از وزن اژدر را مخرن سوخت تشکیل میدهد که شامل 1500 کیلو هیدروژن پروکسید و 500 کیلو نفت سفید است. سرعت این اژدر 8.2 متری هنگام شلیک 93 کیلومتر بر ساعت است که در طول مسیر به بیش از 370 کیلومتر میرسد. برد عملیاتی مدلهای جدید اشکفال به 11 تا 15 کیلومتر میرسد اما مدلهای قدیمی فقط تا 7 کیلومتر برد داشتند، اماهنوز مشخص نیست که آیا "حوت " بر پایه اشکفال روسی ساخته شده است یا خیر اما در کل می توان گفت اژدر حوت ساخت ایران و اژدر اشکفال ساخت روسیه بهترین و پرسرعت ترین و درعین حال ترسناک ترین اژدر جهان هستند که تفاوت بسیارکمی نسبت به یکدیگر دارند.
موشک اشکفال روسی
ویژگی ها عمل موشک حوت در دریا
این موشک با شلیک به تولید حبابهای بخار از نوک دماغه و پوسته خود به خارج اقدام می کند و لایه ای از گاز در اطراف خود شکل می دهد و بدین ترتیب خود را از تماس مستقیم با آب و پسای قابل ملاحظه ناشی از آن دور می کند.
موشک حوت در حال شلیک
این موشک قابلیت پرتاب از روی شناور و یا زیردریایی در عمق 100 متری را دارد. با سرعت حدود 50 نات (93 کیلومتر بر ساعت) کپسول پرتاب خود را ترک می کند. با فرو رفتن در آب و رسیدن به عمق مناسب، موتور خود را روشن کرده و به سمت هدف راهی می شود. با توجه به قدرت و سرعت بالای "حوت" هیچ امکانی برای دفع و یا فرار از آن وجود ندارد چرا که اگر این موشک از فاصله 1000متری شلیک شود، در 10 ثانیه به هدف اصابت و آن را منهدم میکند لذا فرصتی برای مقابله با آن "وجود ندارد".
کاربرد عملیاتی حوت
این موشک که بههمت صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران بهصورت بومی ساخته شده و فناوری آن هماکنون در اختیار دانشمندان صنایع دفاعی ایران است و یگانهای دریایی سپاه پاسداران هماکنون به این موشک تجهیز شدهاند که با توجه به ویژگی های سرعت و دقت هیچ گونه از شناورهای متوسط و بزرگتر از متوسط شانسی برای فرار از اژدر حوت را در مقابل را ندارند بنابراین با شلیک دو اژدر حوت که به تخمینی از قیمت و هزینه 2 میلیون دلار زده می شود می توان به دشمنی در دریا مانند آمریکا چهار میلیارد و پانصد میلیون دلار ضرر بزنیم یعنی 900 برابر.